geestelijke gezondheidszorg

Groep Zorg H. Familie heeft een sterke uitbouw in West-Vlaanderen en is actief in de ouderenzorg en de geestelijke gezondheidszorg. De Groep Zorg H. Familie vindt zijn wortels in de Congregatie van de Zusters die in 1893 werd opgericht. Binnen de Groep Zorg H. Familie zijn ongeveer 800 medewerkers dagelijks in de weer met het welzijn van gemiddeld 1.000 bewoners of patiënten. In onze vier woonzorgcentra, onze psychiatrische ziekenhuizen voor kinderen, jongeren en volwassenen, ons initiatief beschut wonen, ons werkatelier en ons lokaal diensten- en activiteitencentrum focussen we op ons hoger gemeenschappelijk doel: de levenskwaliteit optimaliseren door de mens in onze zorg centraal te stellen. De Groep Zorg verbindt en maakt sterk.

woonzorgcentra

PZ H. Familie

pz h. familie

In het psychiatrisch ziekenhuis H. Familie in het centrum van Kortrijk behandelen we volwassenen met diverse psychische kwetsbaarheden in residentiële en ambulante zorg-programma’s. We zijn trots op onze kleinschaligheid, maar pakken graag uit met onze grote expertise in een breed scala van behandelingen. Medewerkers en artsen streven naar een persoonlijke aanpak om samen te werken aan uw herstel en toekomst.

De Korbeel

de korbeel

De Korbeel is een kinder- en jeugdpsychiatrisch ziekenhuis in Kortrijk. Ons gespecialiseerd team zorgt ervoor dat kinderen en jongeren tussen 0 en 18 de juiste diagnose en behandeling krijgen in functie van hun specifieke noden.

De grote troef van De Korbeel is de kleinschalige aanpak in combinatie met een ruim behandelaanbod. Bij ons sta je er niet alleen voor en samen met jouw omgeving geven we vorm aan jouw herstelproces: samen sterk.

De Patio

de patio

De Patio is een forensisch jeugdpsychiatrisch ziekenhuis in Kortrijk en behandelt jongens tussen 12 en 18 jaar met een juridisch statuut (MOF). Na een grondige observatieperiode biedt De Patio kwaliteitsvolle therapie tijdens een langdurige en intensieve behandeling van minimaal zes maanden. Dit doen we aan de hand van een duidelijk en concreet stappenplan.

De Bolster

de bolster

De Bolster in Kortrijk ondersteunt volwassenen met een psychische kwetsbaarheid vanuit een kwaliteitsvolle herstelvisie. De Bolster biedt hen ondersteuning in hun re-integratie. Dit gebeurt via tijdelijk - van nabij opgevolgd - begeleid wonen.

Domino

domino

Arbeidszorgcentrum Domino in Kortrijk brengt volwassenen met psychosociale en/of een psychische kwetsbaarheid toegepaste en sociale vaardigheden bij. Domino ondersteunt ze om hun plaats in de samenleving te vinden en bereidt ze –indien gewenst- voor op een actieve rol in het werkveld. Op basis van een individueel begeleidingsproces stellen we een mix samen van een gerichte zorg en een passende tewerkstelling. Nauwe opvolging, duidelijke structuur en vaste afspraken zijn de sleutel tot succes.

trACee

tracee

Activiteitencentrum trACee in Kortrijk biedt volwassenen met psychosociale en/ of een psychische kwetsbaarheid een zinvolle tijdsbesteding: zowel praktisch als sociaal, zowel ondersteunend of vormend.

groepsevent: optreden van het zesde metaal

Waar ? Stadschouwburg in Kortrijk om 19u15

lees meer

vormingsavond sociale media & jongeren

Waar ? WZC De Pottelberg, Pottelberg 1, Kortrijk om 19u tot 22u

lees meer

vragen

contacteer ons
Groep Zorg Heilige Familie
Groeningepoort 4
B-8500 Kortrijk
T. +32 (0)56 30 55 33
F. +32 (0)56 24 52 64

info@zorghf.be
Wenst u meer info over een bepaalde voorziening, dan kan u terecht op de contactpagina van de voorziening.
   

Groepsevent: Optreden van Het Zesde Metaal

Waar ? Stadschouwburg in Kortrijk om 19u15

lees meer

Vormingsavond sociale media & jongeren

Waar ? WZC De Pottelberg, Pottelberg 1, Kortrijk om 19u tot 22u

lees meer

vragen

contacteer ons
Groep Zorg Heilige Familie
Groeningepoort 4
B-8500 Kortrijk
T. +32 (0)56 30 55 33
F. +32 (0)56 24 52 64

info@zorghf.be
Wenst u meer info over een bepaalde voorziening, dan kan u terecht op de contactpagina van de voorziening.